dimarts, 1 d’abril del 2008

Debat

Ja que hi ha moltes crítiques al desenvolupament dels esdeveniments i ara que podem començar a veure el joc amb perspectiva, m'agradaria que utilitzéssim tots plegats aquest bloc per a debatre les normes de la propera edició. Així que utilitzeu els comentaris per penjar suggeriments, exposar situacions de difícil situació/arbitratge que us hagin sorgit i així anar perfilant el killer 2.0.

Per exemple, és útil la regla del paper de vàter, i la del gomet?

Com podem fer-ho per tal que els viatges no repercuteixin excessivament en el joc?

4 comentaris:

aspiradora ha dit...

1- Jo crec que el gomet pot donar molt bons resultats si està treballat amb temps. És un tipus d'assassinat recargolat i efectiu però a Moià és poc útil: La raó, al meu entendre, és que en un poble com moià on la majoria de jugadors es coneixen de sobres, s'ha d'agafar la pastanaga i anar a totes, és acció pura sense temps per a pensar-se l'assassinat per enverinament.

2-El tema paper de vàter, doncs crec que la gent no el fa servir perquè és poc segur, fàcil de defensar-se'n, però crec que s'hauria de ,antenir perquè una persona llesta que s'hagi deixat la pastanaga a casa, simplement anirà al bar, agafarà paper del vàter i ja tindrà arma. Que no s'estigui fent s'ervir no li treu utilitat.

3- Per acabar, proposo que de cara a l'any que ve s'estableixin bé les normes de com ha de ser la pastanaga, crec que no passa res si és de plàstic però es veu clarament que és una pastanaga, però per contra, veig molt injust que sigui en un paper.

LLavors també penso que s'hauria d'establir un mínim de dies que s'ha d'estar present al poble (dies/setmana, dies/mes) per evitar putades. Per exemple, el meu assassí es va apuntar al killer, que va començar un dissabte, i va marxar al dissabte següent. Trobo sincerament injust que això passi.

Si has de marxar de vacances una setmana cap problema, però un mes és exagerat. Sigues previsor i no t'apuntis si saps o intueixes que marxaràs. És pel bé comú.

I penso que no s'hauria de limitar els llocs de matar, perquè, per exemple, hi ha gent que s'ha apuntat i viu a vic entre setmana. Penso que s'hauria de poder matar a tot el món, si la teva víctima marxa una setmana a l'antàrtida, l'has de poder perseguir fins allà i matar-lo, estàs en el teu dret.
(aquesta norma també implica a la gent de collsuspina, castell o castellcir, que viuen protegits al seu poble fins que vénen a Moià)

I crec que res més ( perdó per ser tan pesat eh) només que seria molt millor si el killer fos a nivell moianès, amb més gent. Seria més complicat i per tant pujaria el nivell del joc, que seria més lent i meditat. Entenc que el màster potser digui: que us donin pel cul, ja tinc prou feina a moià, però buènu.

I per acabar del tot, si es fa a Moià, jo prescindiria de la foto en la fitxa de la víctima, perquè ens coneixem massa i no dóna temps per pensar, ja saps a l'acte a qui has de matar només veient la foto.
I p

M de Brinvilliers ha dit...

Un tema que també s'hauria de regular es el de matar en defensa pròpia. Jo trobo molt bona la idea k et puguis defensar (perque així lassassi no va tan confiat), pero en canvi crec k hauria d'estar prohibit matar a totes les persones que creus que juguen al Killer per si d cas son el teu assassi, es a dir, si l'encerto l'endevino. En aquest cas o hauria d'haver-hi una prohibició expressa al respecte, o bé hi hauria d'haver penalitzacions per equivocacions. Personalment crec que jugar d'aquesta manera es tenir molt poc art i s'allunya bastant de la filosofia de com està muntat el joc.

Setmana Jove Moià ha dit...

Respecte la mort e defensa pròpia, crec que teniu raó, Marquesa, més cal observar que en la normativa es va especificar que no es podia matar perquè si i que l'assassinat només era vàlid si un estava convençut que matava al seu assassí. Evidentment aquesta norma és molt il·lusa, però era per evitar anar més enllà.

Ara que tots coneixem el joc, de cara a l'any que ve jo proposo que apastanagar algú, encara que sigui en conya, que no sigui el teu assassí o víctima sigui multat amb dos punts de penalització.

Així mateix, per evitar la inactivitat, aspiradora, es podrien donar 1 punt de penalització a aquells que no matin durant dues setmanes. I als tres o quatre punts, fora del joc.

Alternativament, es podria buscar una forma de penalització més lleu, tipus t'estàs una setmana sense poder matar o algo així.

Què en penseu?

Aspiradora, m'agrada molt la teva defensa del paper de WC. Me l'apunto, encara que no estic convençut que mai ningú l'arribi a fer servir. Però animo als killerians a fer-ne ús.

Jo passaria de la pastanaga de plàstic. Per evitar merders. I perquè la gràcia de la pastanaga és que es vegi i que es podreixi.

Pel que fa a la norma de matar dins del poble, suposo que hi deu haver alguna forma de abolir-la, semper que renunciem a estar coberts pel seguro i que es devinculi la responsabilitat legal de l'organització (Serveis Socials). Tothom estaria d'acord a firmar un paper en aquest sentit??

Pau Hard ha dit...

1)Per mi hi haurà beneficis si ens descentralitzem de Moià.

2)En el cas de les penalitzacions crec que han de ser en la mesura de la seva gravetat pel joc.

Tothom té deu 10 punts.

-Per "matar en propia defensa" a algú que no és el teu assassí
-4 punts

-Per cada setmana fora de la disponibilitat de ser mort
-3 punts

-Per no contactar amb el màster havent ocorregut un esdeveniment transcendental del joc
-1 punts X dia

Aquest és el meu punt de vista sobre algunes perturbacions del joc. Segur que n'hi ha d'altres que es mereixen ser penalitzades.


3)Una bona part dels jugadors mor al començament del joc. Penso que podria haver-hi algun tipus d'activitat postmortum.
Però no em ve res al cap.